Alla inlägg av mats@lundbergarna.org

Så var det då Jul igen…

Nu har vi kommit in på upploppet av detta år.
Vi har alla tillsammans klarat av både byte av kommunikationsoperatör och utökning av vårt nät. Fantastiskt!

Styrelsen för Örsås/Revesjö Fiberförening vill önska alla medlemmar
en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

Hela styrelsen:

Frank, Ingegerd, Ingela, Maria, Marie, Mats och sist men inte minst, Ove

tackar för ett starkt år!

Vårt nät är reparerat!

Åtminstone hos en del av oss! I Axelfors (Nod 1) kom igång strax efter åtta, alla tjänster fungerade igen. Jag startade om våra boxar för säkerhets skull.

Du som har är delaktig i gruppavtalet (eller har samma utrustning): Du startar om dina boxar genom att dra ut strömförsörjningen till dem. Koppla bort båda boxarna, koppla in medieomvandlaren först (det är den mindre av de två), sedan routern (den större av de två). Det kan vara nödvändigt att starta om TV-boxen också. Du gör på samma sätt där.

Har du fortfarande problem med din uppkoppling är det till Telia du skall ringa. Supporttelefonen är den gamla vanliga, 90 200. Deras öppettider är vardagar 8-17.

Hos Telia kan du också hantera ditt abonnemang på Mitt Telia. Du behöver ditt Telia-konto eller ditt BankId.

Vårt internet är under reparation!

Vi har fått veta att flera av våra anslutningar inte har koppling till internet. Det betyder att ingenting fungerar, inte TV, inte internet, inte telefon. Vi vet inte vad det beror på, men en kvalificerad gissning är att det har att göra med åskovädret på onsdagen.

På Zitius hemsida finns en driftinformationssida. Där berättas att tekniker är inkallad och att de räknar med att felet skall vara avhjälpt vid tolvtiden på torsdag 29:e augusti.

TV-kanalerna räddade!

Telia gav igår besked om att förhandlingarna med sin leverantör av en del av TV-utbudet är klara.

Vi får behålla de kanalerna som fanns med i originalutbudet med ett undantad: NFL Networks. Detta är tragiskt för de som älskar amerikansk fotboll, vi hoppas att så få som möjligt påverkas.

TV-Kanalerna kan komma att ändras

För de medlemmar som har valt att ta del av tjänsterna som levereras genom föreningens gruppavtal har vi fått följande information:

Just nu pågår förhandlingar mellan Telia och en av deras leverantörer av tv-kanaler. Om de inte kommer överens finns det risk för att vi inte längre får ta emot vissa kanaler från och med den 1 juli.

telia.se/tvinfo hittar du alltid den senaste informationen. Här berättar de också vilket innehåll du får istället, och ger svar på vanliga frågor.

Vårt TV-paket heter Lagom.
Kanalerna TV3, TV6, TV8, TV10 och NFL Networks är det som riskerar att försvinna ur vår tablå.