Alla inlägg av Styrelsen Örsås/Revesjö Fiberförening

Snart dags för årsmöte! Ny tid!

Du som är medlem i Örsås/Revesjö Fiberförening kallas till årsmöte onsdagen den 30 juni, klockan 19.00.

Du är fortfarande kallad till årsmöte (som medlem i Örsås/Revesjö Fiberförening). Webbredaktören har dock skrivit fel. Mötet börjar klockan 19.00 och inget annat! Alltså: Årsmöte den 30 juni, klockan 19.00!

Vi genomför årsmötet via verktyget Zoom, en digital videomötesplattform. Om du inte är bekant med verktyget kommer det att finnas en kortare instruktion här på hemsidan.

Du ansluter till årsmötet med en länk som du hittar i ett e-postmeddelande du får ett par dagar innan årsmötet.

Telias nedläggning av telenätet.

Telias nedläggning av telenätet i vårat närområde håller på att genomföras.

Vi har precis fått tidsramen för nedläggningen.

Kommun Station/Ort Övergångsdatum

SVENLJUNGA REVESJÖ 2017-09-30

SVENLJUNGA TITTEBO 2017-09-30

SVENLJUNGA ÅGÄRDE 2017-09-30

SVENLJUNGA ÖRSÅS 2017-09-30

Med anledning av ovan information vill vi i fiberföreningen meddela att vi just nu håller på att projektera för några nya anslutningar och i samband med det vill vi även informera icke anslutna i området att det finns möjlighet att gå med nu för att få indraget fiber.

Vi skickar ut denna information p.g.a. att vi inte kommer att ansluta nya varje år utan det kommer efter denna omgång att dröja.

Så är du intresserad av att få fiber indragen så är det bråttom att anmäla sitt intresse.

Eller senast  30/9-2016

Du kan skicka mail till styrelsen på www.orff.se

Eller prata med områdesrepresentanten i ditt område.

Våra områdesrepresentanter: Harald Johansson Hultet, Birgitta Ask Sjöslätten,                Berit Ivarsson Bergagärde, Lennart Torstensson Rydshult, Håkan Robertsson Paradiset,  Sune Odqvist Axelfors, Bengt Skoglund Flenstorp, Anette Bengtsson Röstorp,                        Karl-Åke Carlen V Ugglebo, Magnus Josefsson Ugglebo, Sture Thorsson Enesbo,                  Jan-Åke Hansson Sjöbo, Ronny Johnsson Örsåsbyn, Martin Lagerqvist Bullsäng,                  Sune Johansson Åstafors/Strömsfors, Maria Andersson Änglarp.

 

Med vänliga hälsningar

Örsås Revesjö Fiberförenings styrelse.

Vid trasig fiber utsidan huset.

Den här årstiden är det en del som byter fasad på huset eller som målar om. Då kanske fiberdosan på utsidan huset behöver lossas, och det har hänt några medlemmar att fibern har gått sönder, därför vill vi informera om hur du går till väga i så fall.

Överlämningspunkten mellan förening och medlem är kontakten i dosan på utsidan huset, så om skadan är på föreningens kontakt eller kabel så ska vår servicepartner svetsa om kontakten, kostnaden för det arbetet belastar medlemmen. Kontakta i så fall oss  via mail , så kontaktar vi vår servicepartner som i sin tur kontaktar dig.

Är skadan på medlemmens sida alltså på kabeln som går in till huset så ansvarar medlemmen själv för den kabeln.

Vi har ingen egen organisation i vår förening för att lösa installation och utbyten utan varje medlem ansvarar själv för underhållet av sin utrustning.

Det vi kan rekommendera är att ni kontaktar en elektriker som kan hjälpa till.

Tänk på att vara försiktiga och inte titta i änden på kabeln då det är osynligt ljus i fibern som kan vara skadligt för ögonen.

mvh

Styrelsen

 

Årsstämma

 Den 24 maj kl.19.00 är det dags för fiberföreningens stämma,

som kommer att vara i Karkashults bygdegård.

För att säkerställa föreningens fortlevnad så behöver vi  förnya

styrelsen, då flera önskar sluta efter sex års arbete.

Vi hoppas att det finns några som är intresserade att hitta

möjligheter med nya tjänster och andra idéer. Vi behöver ny energi i styrelsen!

Så är du intresserad eller vet någon som skulle passa, hör av dej.

 

 

Våra nya faktureringsrutiner.

Det har varit en del problem för oss att gå över till ”Fiber ekonomis” faktureringsprogram. Så fakturan förfaller samtidigt som den kommer,  vi ber våra medlemmar att ha lite överseende med detta och även att betala så fort som möjligt.

Du som har E-faktura kan behöva lägga till ”Fiberekonomi Sverige AB” på din internetbank. Där du i så fall först går till ”betala” där klickar du vidare till ”E-faktura” klicka vidare  på ”anmäl E-faktura” du klickar vidare på ”fyll i företag” och där fyller du i Fiberekonomi, klicka nu på Fiberekonomi Sverige AB, och därefter anmäl. Det kommer upp att du skall fylla i ditt personnummer och på nästa rad Örsås Revesjö fiberförening.

mvh.

Styrelsen

Faktureringsalternativ.

Här kommer lite förklaringar till våra olika faktureringsalternativ. Hoppas att detta underlättar och förklarar en del av era frågor.

  1. E-faktura. Då kommer fakturan direkt till din internetbank där kan du läsa den och godkänna den för betalning. För att detta skall fungera så går du in på din internet- bank och ser om du har tjänsten att ta emot E-fakturor annars får du be din bank att öppna upp den tjänsten. Därefter meddelar du oss att du vill betala via E-faktura tillsammans med ditt personnummer samt vilken bank du använder.
  2. Om man vill betala via autogiro så måste du lägga till oss på din internetbank. Det går till så att du söker upp tjänsten autogiro och söker reda på vår förening. Du hittar oss om du skriver Örsås. Om du inte har internetbank så kan vi skicka en blankett till dig som du fyller i och skickar tillbaks,  sen sköter vi resten.
  3. Brevfaktura, detta alternativ kostar 39:- i faktureringsavgift.

mvh.  Styrelsen