Kategoriarkiv: Okategoriserade

Snart dags för årsmöte! Ny tid!

Du som är medlem i Örsås/Revesjö Fiberförening kallas till årsmöte onsdagen den 30 juni, klockan 19.00.

Du är fortfarande kallad till årsmöte (som medlem i Örsås/Revesjö Fiberförening). Webbredaktören har dock skrivit fel. Mötet börjar klockan 19.00 och inget annat! Alltså: Årsmöte den 30 juni, klockan 19.00!

Vi genomför årsmötet via verktyget Zoom, en digital videomötesplattform. Om du inte är bekant med verktyget kommer det att finnas en kortare instruktion här på hemsidan.

Du ansluter till årsmötet med en länk som du hittar i ett e-postmeddelande du får ett par dagar innan årsmötet.

Vi får ny teknik!

Vår kommunikationsoperatör Zitius håller på att byta ut den tekniska plattform som vårt fibernät löper genom. Det betyder att vi kommer att få modernare och stabilare teknisk utrustning för leveransen av våra tjänster.

Vi kommer inte att uppleva någon synlig förändring i hur det ser ut på våra telefoner, datorer eller TV-apparater.

För att genomföra uppdateringen måste fiberuppkopplingen stängas av under en kort tid. Det kommer att hända den 7:e oktober mellan 9.00 och 12:00. Det kommer att bli två kortare avbrott på mellan 10 och 30 minuter vardera.

Du kommer inte att kunna använda vare sig IP-telefon, WiFi, TV eller internetuppkoppling under avbrotten.

Anteckna torsdag 7/10 9 – 12 i din kalender!  Den 7:e oktober är en onsdag! Ursäkta felskrivningen!

Om inte din fiber fungerar efter uppdateringen startar du om alla dina dosor. Hjälper inte det tar du kontakt med din tjänsteleverantör.

Äras de som äras bör!

Det är lätt att glömma bort de som gör det osynliga jobbet. Därför tycker styrelsen att det är dags att skicka tacksamma tankar till alla våra områdesansvariga. De gör ett fantastiskt jobb i det tysta. Ser till att markeringspinnar finns på plats, klipper gräs runt kopplingsskåp, tar kampen mot myror och annan ohyra. Listan kan göras hur lång som helst!

Så när du slår på din dator nästa gång eller byter kanal på TV:n är det inte mer än rätt att du skickar en uppskattningstanke till alla de områdesansvariga. Det är de som gör det möjligt!

Nu är stämman avklarad!

I år blev vår stämma väldigt annorlunda! Vi behandlade alla vanliga stämmoärenden som stadgarna påbjuder.

I vanliga fall träffas vi alla som vill och sköter om omröstningar och umgås lite grann över en kopp kaffe och en bit kaka.

Inte i år. Viruseländet har begränsat vår vardag och vårt föreningsliv. Du som medlem var representerad av ett begränsat antal ombud. Det innebar att vi aldrig haft en stämma med så få personer närvarande. Det gick bra i alla fall!

Nu kommer vår sekreterare att skriva ett protokoll från stämman. När det är klart så skall det justeras (kollas så att det som står i protokollet stämmer med vad som är beslutat).

När det är klart kommer du att kunna beställa en kopia av stämmoprotokollet. Vi skickar det till dig via e-post. Allt du behöver göra är att skicka oss en begäran om det. Det gör du enklast via vårt kontaktformulär.

Glad Påsk!

I dessa Corona-tider är vi glada att vår fiberledning finns! Vi kan prata med varandra, vi kan umgås via videosamtal och använda TV-kanalernas snart sagt oändliga utbud.

Men! Det finns annat också!

Nu till påsk så är det ju väldigt mycket koncentrerat kring mat. Rörstrands har ett porslin som heter Corona!

Tillhör du dem som gärna tar en öl till maten? Då har Systembolaget en pilsner som heter Corona! (Observera att du måste vara 20 år (eller äldre) för att besöka deras webbplats!)

Är du litet mer åt det vetenskapliga hållet? Sveriges Television visar hur solens heta korona ser ut och fungerar.

Vad du än väljer att göra i påsk, hoppas vi på att du får en riktigt Glad Påsk!

Tekniska problem lösta

Telia har haft tekniska problem. Det betyder att vi som är anslutna till gruppavtalet inte kunnat använda surf-tjänsterna eller ansluta till SVT-Play. Vi kunde inte heller använda telefonitjänsterna.

Uppdatering 20200404 23.50: Nu verkar det som att internet fungerar igen.

Den tekniska förklaringen är att DNS-servern inte svarade på anrop. DNS-serverns uppgift är att översätta och vidarebefordra sökningar på internet.

Så var det då Jul igen…

Nu har vi kommit in på upploppet av detta år.
Vi har alla tillsammans klarat av både byte av kommunikationsoperatör och utökning av vårt nät. Fantastiskt!

Styrelsen för Örsås/Revesjö Fiberförening vill önska alla medlemmar
en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

Hela styrelsen:

Frank, Ingegerd, Ingela, Maria, Marie, Mats och sist men inte minst, Ove

tackar för ett starkt år!

Vårt nät är reparerat!

Åtminstone hos en del av oss! I Axelfors (Nod 1) kom igång strax efter åtta, alla tjänster fungerade igen. Jag startade om våra boxar för säkerhets skull.

Du som har är delaktig i gruppavtalet (eller har samma utrustning): Du startar om dina boxar genom att dra ut strömförsörjningen till dem. Koppla bort båda boxarna, koppla in medieomvandlaren först (det är den mindre av de två), sedan routern (den större av de två). Det kan vara nödvändigt att starta om TV-boxen också. Du gör på samma sätt där.

Har du fortfarande problem med din uppkoppling är det till Telia du skall ringa. Supporttelefonen är den gamla vanliga, 90 200. Deras öppettider är vardagar 8-17.

Hos Telia kan du också hantera ditt abonnemang på Mitt Telia. Du behöver ditt Telia-konto eller ditt BankId.

Vårt internet är under reparation!

Vi har fått veta att flera av våra anslutningar inte har koppling till internet. Det betyder att ingenting fungerar, inte TV, inte internet, inte telefon. Vi vet inte vad det beror på, men en kvalificerad gissning är att det har att göra med åskovädret på onsdagen.

På Zitius hemsida finns en driftinformationssida. Där berättas att tekniker är inkallad och att de räknar med att felet skall vara avhjälpt vid tolvtiden på torsdag 29:e augusti.