månadsarkiv: januari 2015

Vår telefonsvarare

Ibland blir det enkla svårt. Vi har haft ett telefonnummer dit du kunnat ringa när du vill nå oss. I går när vi skulle läsa av telefonsvararen fick vi beskedet att telefonnumret inte var i bruk.

Efter litet efterforskningar fick vi klart för oss vad som hänt. Telefonnumret går till en telefon med ett kontankort. Vi ringer aldrig från den telefonen, alltså går det inte åt några pengar. Det betyder att vi inte ’tankar på’ kontantkortet med nya pengar.

Det behöver man göra minst en gång om året, annars blir kontantkortet inaktivt, och går inte att aktivera igen.

Nytt kort är beställt och kommer inom en vecka eller två. Så fort det nya telefonnumret är klart kommer du att hitta det här!

Ja, se det var ett äventyr!

Tack alla som var med och slet för att vi skulle få i ordning det som stormen ställde till med! Ingen nämnd och ingen glömd!

Problemet blev större än vi hade kunnat räkna med. Det tog längre tid att reparera än vi trodde var nödvändigt. Kort sagt, det blev värre än väntat!

Vi (styrelsen) håller möte den 19:e januari, och då kommer vi att börja arbetet med att sammanställa vad som gick fel och varför. Det kommer att ta ett tag, det är mycket frågor som skall ställas och många som skall svara. Så fort vi kan kommer vi att redovisa vad vi fått reda på.

Vi hoppas att du inte blivit utsatt för oöverstigliga problem och ber uppriktigt om ursäkt för allt krångel!

Hälsningar från Styrelsen!

PS Skicka gärna kommentarer till oss via kontaktsidan! DS

Äntligen!

Klockan 19:58 fick jag ett efterlängtat SMS på min telefon: Nu skall alla ha ljus i sin fiberkabel igen! Vad är det då som har hänt? Jo; Stormen fredagen den 2:e  fällde ett träd på vägen mellan Karkashult Bygdegård och Revesjö kyrka. Trädet rev upp en rejäl rotvälta som i sin tur rev av vår fiberkabel. Det var ett trettiotal fastigheter som påverkades av detta. På lördagen lokaliserades felet och reparationen  påbörjades. I samband med reparationerna var man tvungen att gräva upp delar av kabeln och därför blev det mörkt i hela vårt nät. En hel del oförutsedda krångligheter ställde till det för reparatörerna, men nu är det till sist uppkopplat igen! Hurra!

Mera krångel

Det krånglar mer än vi kunnat ana! Reparatören blev klar med blåsningen långt fram på småtimmarna i går natt. Svetsningen påbörjades i morse vid åttatiden. Vi har inte fått någon tidsgräns, utan arbetet fortgår under stor energi! Vi räknar dock med att vår kommunikationsnavelsträng skall vara igång under dagen alternativt framåt kvällen.

Ett ljus i tunneln?

Det ryktas att det snart är klart med fiberblåsningen (inte bekräftat). Efter blåsning tar det två-tre timmar innan det kan vara dags för kontakt med omvärlden.  Vi hoppas att det inte krånglar till sig mera! Glöm inte att det kan vara nödvändigt med omstart av dina boxar för att allt skall fungera som det skall!

Snart krånglar det!

För att bli bättre…

I går morse fällde stormen ett träd som rev av vår fiber. Reparatör är på plats och skall svetsa nytt i eftermiddag. Under svetsningen kommer vårt nät att vara avstängt under ett par timmar.

Vi hoppas att detta inte ställer till det för mycket och att avbrottet inte blir längre än nödvändigt!

Hälsningar /

Styrelsen

Stormen ställer till det!

I går blåste det inte så mycket som vi trodde att det skulle, men tillräckligt för att det skulle ställa till problem! På vägen mellan Revesjö kyrka och Karkashult bygdegård rev blåsten ned ett träd och skapade en rotvälta. Den i sin tur tog med sig några av våra fiberanslutningar. Tur i oturen att det inte blev värre, elände att det blev som det blev. C:a 30 stycken av våra abonnenter tappade kontakten med omvärlden klockan 9:32 på fredagsmorgonen. Arbetet är i full gång för att reparera och det beräknas vara i gång igen under lördagskvällen.

De som är drabbade kan naturligtvis inte läsa detta, så om du anar att någon av dina grannar kan vara drabbad gör du dem en tjänst genom att informera!

IMG_02441 IMG_02461

Ett eländes sätt att inleda det nya året på!