månadsarkiv: december 2018

Att aktivera sitt abonnemang

Vi får veta att det är några som har svårigheter med att få sina abonnemang aktiverade hos Telia.
Vi vet inte riktigt vad det beror på. Vi gör allt vad vi kan för att det skall fungera lättare. Tills dess finns det en del som du kan göra under tiden.

Kolla så att adressen är riktigt inskriven.
Det skall vara orten på en rad, gatunamnet på en rad och nummer på gatan på den tredje.

Var noggrann med att tala om att du vill aktivera ett gruppabonnemang när du ringer till Telia.

Telias supportpersonal är uppenbarligen inte helt färdiginformerade, så stå på dig! Det är låg sannolikhet för att just du skall vara bortglömd. (Risken finns naturligtvis, men risken är låg!)

Du som har valt RiksNet: Du skall ta kontakt med RiksNet för att få instruktioner för att aktivera ditt abonnemang. RiksNet support har telefon 0770-33 99 33.

Har du inte valt någon tjänsteleverantör kommer du att få vänta till Bredbandsgruppen monterat in din medieomvandlare. Då kan du koppla in din dator direkt till Z-Market (Zitius sida för att beställa tjänster). Där kan du välja din tjänsteleverantör. (RiksNet finns med där också).

Om du skulle bli uppringd av Bredbandsgruppen innan du har fått dit abonnemang aktiverat av Telia, så tala om det för Bredbandsgruppens personal. Då kan de ta någon annan emellan, och du slipper vänta på att din internetanslutning. Det är många som skall monteras, och aktiveras. Vi har som tur är hela januari på oss att få ordning på allt.

Att aktivera sin anslutning

Nu är det dags att aktivera sin fiberanslutning hos din framtida leverantör! 

Du som har valt att ansluta dig till det gruppavtal som fiberföreningen har slutit med Telia gör anslutningen med ett samtal till Telias kundtjänst, 90 200 eller via en sida på Telia.se.
Vi har gjort en liten lathund som visar hur det går till.
Lathund 

Om du väljer att ringa så påpeka gärna att du vill ta med ditt gamla telefonnummer. Berätta gärna att du vet att man ge den fullmakt som behövs vi telefon, och att du vill göra det. Alla Telias supporttekniker är inte medvetna om detta.

Har du valt att välja din leverantör själv tar du kontakt med respektive leverantör för närmare instruktioner.

Det är viktigt att du gör detta nu för att slippa för långa avbrott i din leverans av bredband, telefoni och TV-sändningar!

Nu skall det fungera!

Våra tekniker kommer från Transtema. De har gjort ett jättejobb över helgen för att se till att det onödiga kabelbrottet i Strömsfors blev lagat. Heder åt dem!

Vid halvnio-tiden i förmiddags fick vi information om att allt skulle vara klart. Det har varit ett rejält kabelbrott. Avbrott på sju ställen!

Än en gång: Heder till personalen från Transtema!

Mera krångel i Strömsfors – och i TV:n!

Vi har fått litet information av vår servicetekniker om avbrottet i Strömsfors. Avbrottet beror på entrepenadarbeten, vår fiberkabel är rejält skadad! Reparationsarbeten pågår. De har en liten förhoppning att arbetet skall vara klart ikväll, onsdag,  men det är osäkert. Vi rapporterar här så fort vi får mer information.

Som om det inte räckte med detta! Vår TV-leverantör Sappa har drabbats av driftstörningar i sina leveranser som rör Net@Once’s fibernät. Bilden hackar, det blir fyrkantiga delar av bilden, ljudet hackar. Onsdag morgon var reparationsarbetet ännu inte avslutat. Du kan själv följa Sappa på deras driftinformationssida.
Driftinfo 

Uppdaterat Fredag 14/12 18:25: Den senaste informationen kommer via Net@Once sida för driftinformation. De säger att entrepenören, det vill säga teknikerna, kommer att jobba i helgen.

Uppdaterat Fredag 14/12 08.25: Sent i går kväll fick vi veta att samme entreprenör plöjt av ytterligare en fiberkabel. Våra servicetekniker sliter för att uppkopplingen skall bli klar under fredagen.

Uppdaterat Onsdag 12/12, 15.00: Vi har fått information om att TV-problemen inte var på Sappa-sidan utan berodde på en överbelastad länk hos Net@Once. En ny länk skall vara beställd och vara installerad på fredag.

Krångel i Strömsfors

Vi har fått indikationer på att något har gått åt skogen i Strömsfors. Vi vet att det finns ett entrepenadarbete igång i trakten. Vi vet inte om det kan ha något samband.

Det är viktigt att vi får reda på vilka och hur många adresser som är påverkade. Använd gärna vårt kontaktformulär!

Vi har meddelat våra servicetekniker. Vi har ännu så länge inte någon tidsplan på reparationsarbetet.

Har du någon i bekantskapskretsen som bor i Strömsforstrakten är det tacksamt om du delar med dig av denna information. Vi uppdaterar så fort vi vet mera. 

Uppdaterat 2018-12-11 10-57:
Obekräftade källor säger att vår fiber är avgrävd på minst två ställen. Ännu inga tidsuppgifter.

Nu bränns det!

Under vecka 50 börjar det på allvar för våra nya medlemmar (som inte haft Net@Once tidigare). Ni blir kontaktade av  Bredbandsgruppen för att bestämma tid för installation av medieomvandlaren (en låda, nödvändig för resten av utrustningen).  

Det är bra om du innan de kommer ser till att du har resten av utrustningen hemma. Det gör du genom att kolla med din områdesansvarige. Vet du inte vem din områdesansvarige är? Kolla med någon granne!

Du som väntar på att få ny fiberleverantör: Det är på gång! Net@Once släpper inte sina abbonenter förrän 31/12 2018, men sedan är de dags! Vår nya leverantör förbereder och ser till att det skall gå, om inte med blixtens hastighet, så i alla fall väldigt fort! Vi är över 200 medlemmar som skall kopplas in, så litet tålamod får vi beväpna oss med! Det skall  vara klart innan januari månads utgång. Vi har kvar vår gamla internetuppkoppling, och tjänsterna som följer med den, hela januari.

Är du nyfiken på vad som blir ändrat i och med vår nya kommunikationsoperatör? Titta gärna under menyn Ny Kommunikationsoperatör. Där samlar vi allt det vi kan komma på som kan stilla din (och vår) nyfikenhet! Har du frågor som du inte hittar svaret på? Använd vårt kontaktformulär!

Nu börjar bytet till ny kommunikationsoperatör!

Äntligen kan vi sätta igång förberedelserna på allvar! Vi har fått de boxar som behövs. Våra områdesansvariga kommer inom kort att få dem till sig. De kommer sedan att se till att du får dina boxar i god tid innan Bredbandsgruppen kommer och installerar.

Mer information om när det är dags hittar du här!

Bredbandsgruppen är det företag som kommer att ringa upp dig för att bestämma en tid installationen. Om du vet att du inte kommer att kunna vara hemma (om du är bortrest, äger ett sommarhus etc) så är det nödvändigt att du ser till att Bredbandsgruppen kan få tillträde till din fastighet. Prata med en granne eller någon annan du litar på som kan vara där i ditt ställe.

Du kommer att bli kontaktad av Bredbandsgruppen efter årsskiftet och installationen hos dig kommer att göras innan januari månads utgång.