Mera krångel i Strömsfors – och i TV:n!

Vi har fått litet information av vår servicetekniker om avbrottet i Strömsfors. Avbrottet beror på entrepenadarbeten, vår fiberkabel är rejält skadad! Reparationsarbeten pågår. De har en liten förhoppning att arbetet skall vara klart ikväll, onsdag,  men det är osäkert. Vi rapporterar här så fort vi får mer information.

Som om det inte räckte med detta! Vår TV-leverantör Sappa har drabbats av driftstörningar i sina leveranser som rör Net@Once’s fibernät. Bilden hackar, det blir fyrkantiga delar av bilden, ljudet hackar. Onsdag morgon var reparationsarbetet ännu inte avslutat. Du kan själv följa Sappa på deras driftinformationssida.
Driftinfo 

Uppdaterat Fredag 14/12 18:25: Den senaste informationen kommer via Net@Once sida för driftinformation. De säger att entrepenören, det vill säga teknikerna, kommer att jobba i helgen.

Uppdaterat Fredag 14/12 08.25: Sent i går kväll fick vi veta att samme entreprenör plöjt av ytterligare en fiberkabel. Våra servicetekniker sliter för att uppkopplingen skall bli klar under fredagen.

Uppdaterat Onsdag 12/12, 15.00: Vi har fått information om att TV-problemen inte var på Sappa-sidan utan berodde på en överbelastad länk hos Net@Once. En ny länk skall vara beställd och vara installerad på fredag.