När är det dags för nya kommunikationsoperatören?

Vår nya kommunikationsoperatör, Zitius, har lovat att de skall vara klara med sitt åtagande i god tid till jul.

Till allt elände kommer detta inte att fungera. Det beror på att Net@Once har valt att inte släppa sina abonnenter förrän avtalstiden har gått ut, det vill säga vid årsskiftet.

Det enda som kan göras är att förbereda övergången så långt det är möjligt. Det innebär i praktiken att den entreprenör som skall installera den nya medieomvandlare  kommer att ta kontakt med dig för att komma överens om datum och tid för att det skall kunna passa både dig och dem.

De nya boxar som behövs för att du som valt gruppavtalet skall kunna fortsätta njuta av en stabil fiberuppkoppling kommer att distribueras ut till respektive medlem i god tid innan entreprenören kommer för installationen.

Den nya routern heter:
WIFI-ROUTER PLUS TECHNICOLOR TG799VAC XTREAM

Du som har valt att använda Riksnet (eller någon annan leverantör) kan inte fortsätta använda din nuvarande router (den vita Inteno-boxen). Du behöver en egen router. Den skaffar du antingen på egen hand eller via din kommande leverantör.

Vi har tidigare gett felaktig information om den gamla routern. Vi påstod att den efter fabriksåterställning skulle gå att använda till din nya leverantör. I dag, 10/12 2018, fick vi beskedet av Net@Once att det inte är möjligt. Har du inte anslutit dig till gruppavtalet måste du ha en egen router!

Beroende på vilken leverantör du har valt gäller olika regler. Du måste kolla med din leverantör vad som gäller i just ditt fall.

Har du valt att använda Riksnet som leverantör rekommenderar de att du vänder dig till elektronikhandeln och köper den router som fyller ditt behov bäst. Riksnet har en router som du kan beställa från dem, men det är en en router som fyller baskraven och inte så mycket mer. Riksnet har mer information.

Ny kommunikationsoperatör