Vem skall installera?

När det närmar sig installationsdags kommer Bredbandsgruppen (en entreprenör anlitad av vår nya leverantör) att ringa dig och vill bestämma en tid med dig för att installera medieomvandlaren. Det är en box som behövs för att resten av utrustningen skall kunna fungera. Den gör om ljuset i vår fiber till elektriska signaler. Den monteras på väggen av behöriga tekniker.

För att göra det så smidigt som möjligt är det bra om du har sett till att det är lätt att komma åt stället där den skall placeras, det är på samma ställe som din nuvarande Inteno-box är placerad eller där din fiber kommer in i fastigheten.

Till fiberomvandlaren kan det kopplas en router. Det är ditt eget ansvar att koppla in och montera den. Det är väldigt enkelt, en sladd som skall tryckas i ett uttag på respektive box. Det följer med en mall för att enkelt kunna skruva upp den på väggen.

Din TV-box skall kopplas till routern. Har du internettelefoni skall telefonen också kopplas till routern. Telia har klara beskrivningar på hur det går till.

Ny kommunikationsoperatör